Őssejtgyűjtés

Tegnap megkezdődött az őssejtek legyűjtése, melyekre a transzplantáció során lesz majd szükség. A folyamat során az emberben lévő őssejteteket a vérből szűrik le egy speciális „centrifuga” segítségével. A készülék simán megállná a helyét egy horrorfilm kellékeként is, kis csöveknek jön-megy a vér, kerekek forognak, kattognak.

Az őssejtek a csontvelőből áramlanak ki, ezt alapesetben napi két injekcióval serkentik most már több, mint 10 napja, de nekem szükséges volt egy speciális más típusú injekció is. A sok kemoterápia által megviselt csontvelő miatt még extrán meg kellett noszogatni ezeket a lusta őssejteket.

Maga a folyamat egyszerű, a szükséges vezetékezés után, már kezdtem hasonlítani a Mátrix című film valós embereire, de valójában két lényeges vezeték van a vér be és vér ki. A legnagyobb nehézség az, hogy egyhelyben kell ülni nagyon-nagyon sokáig.

A tegnapi nap röpke 10,5 órát töltöttem egy nagyon kényelmes fotelben, de nincs az a fotel ami 10 óra üldögéléshez kényelmes tudna lenni. Egyáltalán nem lehet felállni, szóval lényegesen rosszabb, mint egy hosszú repülőút, mert ott legalább a mosdóig el lehet sétálni. Elvileg itt is ki tudnak kötni (a vezetékeket), de ez egy kockázat, amit úgy gondoltam nem vállalok.  

A 10,5 órás gyűjtés alatt 3,3 egységnyi őssejtet tudtak összeszedni az előirányzott ötből, így a mai napon is itt leszek még kb. 6,5 órát. Elvileg már 3,3 egység is elég a transzplantációhoz, de ez csak a szükséges minimum, a több őssejt gyorsabb felépülést segíti, ezért törekednek legyűjteni a maximális számot. Szerencsére a mai napon jobban viselem a dolgot, mint tegnap.

Talán ma, talán holnap hazaengednek, ez függ még a vérképemtől.

Nem győzöm leírni és nem tudom kellően kifejezni azt a hálát és szeretet, amit a feleségem iránt érzek, azt hiszem költőnek kellett volna születnem, hogy méltóan tudjam ezt megfogalmazni, így csak annyit írhatok, hogy fantasztikus nő, feleség és anya. Rengeteget szervez, viszi a facebook-os dolgokat, jön-megy a városban és közben a gyerekeket is ellátja. Szinte minden nap főz és a háztartást is viszi, szinte hihetetlen, hogy nem ketten vannak :).

A sok várakozás közben nagyon nehéz olvasni, így sorozatokat néztem. Szerintem nagyon jól sikerült a Netflix által forgalmazott Kominsky Method (módszer), egyben vicces és nagyon komoly, érdemes megnézni!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s