Fordulat

Végre elkezdődött a fehérvérsejtjeim számának a növekedése! Sokáig ez a szám csökkent, majd 0 körüli értékeken tanyázott, de tegnap 0-ról a 400-ra ugrott fel a számuk, ez persze még nagyon kevés, de elkezdődött a folyamat, aminek nagyon örülök! Ez a folyamat természetes velejárója a kemoterápiának, csak ennyire szorosan eddig még sosem követték. Az őssejtgyűjtés napja rohamosan közeledik!

A másik nagy hír, hogy az Alma Együttes megosztotta a facebookon a bejegyzésünket és ez egyből az egekbe repítette az oldalunk látogatottságát. A blog több mint 16e látogatót vonzott dec. 28-án, ez egyértelmű rekord, kb. négyszerese az előző rekordnak. Nagyon köszönjük az Alma Együttesnek és a követőiknek a támogatásukat!

Többször felmerül az alapítvány versus magánszámlás gyűjtés kérdése, amíg nem lettem beteg én sem tudtam a különbséget. Sőt sok könyvelő sincs tisztában a dolgokkal, mert a szabályozás nem teljesen egyértelmű. Összefoglalom mi a különbség szerintünk.

Lehet magánszámlára is gyűjteni, nem tiltja a törvény, de ha az ember magánszámlára gyűjt pénzt, akkor azt arra költi amire akarja. Én azt gondolom, hogy egy ilyen gyűjtésnél biztosítani kell az adakozót arról, hogy az adományt arra használják amire adta, ebben az esetben erre nincs lehetőség.

Így azt gondoltuk, csinálunk egy alapítványt és abban gyűjtjük a pénzt. Az ember ebben leírhatja mi a célja az alapítványba tett pénzzel és ezt bárki elolvashatja, jóval átláthatóbb, mint egy magánszámlás gyűjtés. Persze az ember nem erre készül amikor nekifut egy kezelésnek, én azt gondoltam, megkapom a három-hat kezelésemet, transzplantálnak és karácsonykor ez az egész már csak egy rossz emlék lesz, de sajnos nem így történt.

Amikor kiderült, hogy kelleni fog egy olyan kezelés, ami csak külföldön lehetséges, akkor megpróbáltuk először magunk bejegyeztetni az alapítványt, közjegyzői letéttel. Szinte egyik közjegyző sem foglalkozik letéttel és az alapítványt is visszadobták az alacsony letéti összeg miatt.

Ügyvéd ismerőstől kértünk segítséget, aki minden munkáját félretéve segített nekünk, az ő beadványát is visszadobták elsőre, ekkor viszont már el kellett kezdenünk a gyűjtést, mert az akkori információk alapján januárban már kezelni kellett volna engem.

Ekkor ajánlotta fel sokadszor az Itthon-Otthon Alapítvány a segítségét. Az alapítvány tagjait személyesen ismerjük és teljesen megbízunk bennük, ők csinálják az Egyenlő Cafe-t is. Ráadásul az alapítvány közhasznú lesz januárban, így az adózás is kedvezőbb, mintha a mi már bejegyzett alapítványunkra érkezne a pénz.

Sokan javasolták a gofundme-t. Ennek is utánajártunk, de az első probléma az, hogy Magyarországról nem lehet ilyet nyitni. Külföldi bankszámla kell, ehhez pedig külföldi ismerős. Ebben az esetben is komoly adózási problémák lépnek fel, mert nem egyértelműek az adótörvények, még az USA-ban történt gyűjtéseknél is vannak problémák, ahol az adóhatóság keményen benyújtja a számlát az adományok után. Plusz, nem nálam van a pénz, és ha ezt megkapom bármilyen formában, akkor én is adózom utána. Nagyon szövevényes, nem egyértelmű, ráadásul a pénz fele valamelyik államkasszában landolna, nem merünk belevágni!

Fordulat” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia!
    Ismeretlenül tegezlek, mert hasonló évjárat vagyunk. Nálam 2000-ben diagnosztizálták, szerencsém volt, a szervezetem egyből jól reagált a kezelésekre. Azóta megvalósítottam az álmaim nagy részét. Jelenleg Kanadában dolgozom és élek , ami szintén bakancs lista volt!
    A közösségi médiának köszönhetően utaltam az imént és kívánok neked sok erőt és kitartást! Bízom a mielőbbi felépülésedben!
    Szintén egy sorstárs Zoli

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s