Első CT eredménye

Ma, május 2.-án volt az első CT kontroll, 17:00-ra kellett mennem és 19:30-ra már végeztem is. Az egyik beteg azt mondta, hogy ő már kapott 23:00-ra is időpontot..

Normál esetben ilyenkor nem mondanak semmit, a leletet megkapja pár nappal később a kezelőorvos és ő közli a beteggel, hogy mi a helyzet, de mivel itt utoljára augusztusban voltam és az augusztusi felvételen nem volt tumor, az ügyeletes doktor odajött hozzám és rákérdezett, hogy tudom-e mi van a mellkasomban. Gyorsan tisztáztuk, hogy tudom, sőt már kezelés alatt állok. A jó hír annyi, hogy talán már az első kezelésre reagált a tumor, mert ő 1-2 cm-rel kisebbnek látja, mint a korábbi PET-CT felvételen.

Van egy érdekes cikk a váró falán, ami azt írja, hogy az az EMI alkotta meg a CT prototípusát 1971-ben, amely (korábban) a Beatles lemezeit is kiadta. A sikeres lemezkiadásból befolyó pénzre is szükség volt a fejlesztésekhez.

Szóljon itt a cikkben idézett szám 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=2Q_ZzBGPdqE

A kemoterápia mellékhatásai szerencsére minimálisak, a vérképem gyenge volt ezért még a fehérvérsejtek képzését segítő eredeti 5 injekcióról 7-re növelte a doktor úr az adagot, de azokból az utolsót kedden kaptam. Egyedül a torkom fáj meg köhögök, mintha állandóan meg lennék fázva – biztos ezért hívják a kezelést R-ICE-nak.. haha.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s