Új kórház, újabb tervek

Ma voltunk először a Szent László kórházban, egyrészt félelmetes volt, mindenkin maszk és kesztyű. Megrázó, sokkal betegebbnek néznek itt ki az emberek, mint a Kék Golyó utcai kórházban. Ez az extra védelem a fertőzésveszély miatt szükséges, a legyengült immunrendszerük miatt kell ezt viselni, nemsokára nekem is kötelező lesz így védekeznem a kórokozok ellen.

A doktor úr szimpatikus volt, bíztatott, hogy fiatal, életerős férfiember vagyok, jó eséllyel indulok neki a kezelésnek. Tegnap este lett meg a PET-CT és CT összehasonlítás eredménye, ami alapján megkaphatom a következő kemoterápiás kezelést. Bár nem a legutolsó CT-t hasonlították össze a PET-CT-vel, de azt mondták ez így is elegendő információ ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni.

Minden kezelés fejlődik és változik. Itt is így van. Korábban én úgy értettem, hogy a CAR-T kezelést használják a tumor elpusztítására és utána csinálják meg a saját őssejtes transzplantációt. Ez egy kemorezisztens tumor, – mint az enyém – esetén bevett szokás volt. Mára ez a sorrend megfordult. Elsődleges cél a transzplantálást megelőző állapothoz eljutni, azaz, hogy teljesen eltűnjön a rák a szervezetből és utána transzplantálni. Ez nálam 99%, hogy nem fog sikerülni, de remélem közel fogunk járni hozzá. Miután a transzplantálás megtörténik utána amikor az “új” immunrendszer feláll, menni kell a CAR-T-re.

Abban bízunk, hogy a transzplant segít abban, hogy az immunrendszerem helyrerázódik és a rákos sejtek jobban támadhatóak, felismerhetőek legyenek. Az orvosom az tervezi, hogy a CAR-T-t még kombinálja valamilyen immunterápiával, mert az katalizálhatja a folyamatot.

Holnap befekszem a Szent Lászlóba, kemoterápiával indítanak, majd őssejtgyűjtésre fog sor kerülni. A gyűjtés két ünnep közé van tervezve, így a Karácsonyt a kórházban töltöm.

Előfordulhat, hogy néha a szakmai megfogalmazás nem megfelelő, így kérem az orvosok ne fogják a fejüket. Ezeket a sorokat egy laikus írja, aki azt próbálja itt összefoglalni, amit az orvosai elmondtak neki, a legjobb tudása szerint.

Holnap több időm lesz, akkor írok még az adományokról, mert ezzel kapcsolatban fantasztikus pozitív élményeink vannak! Köszönjük mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s