Adományok, első nap a kórházban

Megható az ahogy az emberek hozzáállnak az adományozáshoz.

Egy nagyon jó barátom hat éves kislánya az édesanyja telefonhívását hallva megtudta, hogy pénzt gyűjtenek nekem. Délután már alig várta édesapját akinek elújságolta: Apa ma dolgunk van, utalnunk kell Zolinak, markában szorongatva az összes megtakarított pénzét, amit azért gyűjtött, hogyha fagyit eszik jusson édestölcsérre is. Mind az összes 840 Ft-ját odaadta édesapjának. Itt üzenem, hogy ha nyárra meggyógyulok, akkor annyi édestölcsért és fagyit veszek neki, amennyit meg tud enni (és amennyit még a szülei megengednek neki).

Egy másik eset, az az ismerős aki elárverezi a motorját a gyógykezelésem támogatása érdekében. Onnan ismerjük egymást, hogy egyszer szívességet kértem tőle. Kértem, hogy mutassa meg nekem a motorját, mert ilyet szeretnék vásárolni és szeretnénk látni egy jó karban lévő példányt. Ekkor eljött, megmutatta és beszélgettünk egy jót. A következő beszélgetésünk már az árverezésről szólt.

Mind a két támogatástól teljesen elérzékenyültem.

Emellett nagyon-nagyon sokan utalnak jóval többet mint 1000 Ft, ismeretlen emberek is simán utalnak 5-10e Ft-okat. Nagyon örülünk neki és eldöntöttem azt is, hogy jóval adakozóbb leszek a jövőben és igyekszem többet segíteni a bajbajutottakon.

Ma már be kellett feküdnöm, kaptam egy centrál vénás kanült. Jól hangzik ugye? Az eddigi kemoterápiás kezelések nem tartottak négy napnál tovább, így az mehetett a kanül a perifériára, nálam a kézbe. Már a vége felé felkeményedtek a vénák és egyre nehezebb dolga volt a nővéreknek. A centrál vénás kanül a szívhez közeli erekbe kerül, beszúrása kisebb műtétnek felel meg (szerintem), folyamatosan ellenőrizték ultrahanggal, hogyan sikerül elkerülni a tumort és eltalálni a vénát. Ez a típusú kanül kényelmes, nem dugul el, jóval tovább lehet bent és vért is lehet belőle venni. Maga a művelet fájni nem fájt, de nagyon furcsa érzés volt. A legfurcsább az amikor elkezdett folyni az infúzió, mintha a mellkasomban fröcskölne vizet valamelyik ikergyerekem :). A szúrásnak légmell lehet a következménye, ezt röntgennel ellenőrzik, ami hála istennek negatív lett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s