Regenerálódás

Pénteken hazaengedtek a kórházból és a szerdai vérképp kontroll is egész jó lett. Mindez persze a közérzetem nem látszik, ez a második etap jobban levert, mint az első. Csütörtök van, de még mindig nem érzem elég fittnek magam ahhoz, hogy egyedül autóba üljek, így a tegnapi vizsgálatra is Niki vitt be.

Baromira elhúzódik ez a küzdelem és nem lehet látni előre szinte semmit sem. Úgy érzem, ha a családom nem állna mellettem, akkor felőrölne teljesen. Az ember tudja mi a helyes, mit kell gondolnia, de baromira nehéz valójában ezeket gondolnia. Persze az emberek ezt várják el, így megosztani is nehéz a negatív gondolatokat.

Amikor a kemo után megkérdezik, hogy hogy vagyok, nehéz erre mit felelni, az igaz válasz az, hogy szarul és semmihez sincs kedvem, még létezni is fáj. Aztán ez a napokkal együtt múlik, és ahogy érik az embert az élmények újra visszatér az életbe. És amint megvan az élet ritmusa újra érzi, hogy érdemes élnie és érdemes újra küzdeni az életéért.

Az hiszem a betegektől nem jó kérdés a hogy vagy. Senki sem szereti azt válaszolni, hogy rosszul, reményvesztetten, elegem van mindenből a másik meg pláne nem ezt akarja hallani. Talán jobb kérdés, hogy mi volt a legjobb amit történt veled az elmúlt 24 órában vagy az elmúlt napokban. Mert a jót én szívesebben osztom meg, mint a rosszat és a másik fél is szívesebben hallgatja. Ráadásul azért egy nap alatt csak történik valami jó is az emberrel.

Jövő hétre elő van irányozva egy PET-CT. Ha az eredmények jók akkor leszedik az őssejteket a Szent László kórházban. Én azt hittem, hogy ez egy bemegyek-kijövök akció, de nem így van. Megkapom a következő kör kemoterápiát majd utána két vérképzést serkentő injekció 10 napig, mindezt úgy, hogy nem is engednek haza. Ha elegendő számú őssejt termelődik akkor gyűjtés. Kicsit sok a HA. HA az őssejtek megvannak akkor lehet szó a transzplantról majd. Ja és itt a Karácsony, ami még egy HA, azt nem tudom miért..

B terv München, itt a státusz, hogy megvannak a papírok, fordítás is kész. Mondjuk az orvosi szöveg fordítása nem mókás, ha nem vagy orvos vagy EÜ dolgozó hiába értesz angolul. Amire kész lett, addigra a link amire fel kellett volna töltenem a file-okat lejárt, de már írtam az orvosnak, hogy küldjön újat. Alapítványt még nem jegyezték be, de jövő hétre talán már várható.

Trial-as próbálkozások – teljes kudarc. Csak orvossal hajlandóak kommunikálni, azoknak meg nem sok idejük van. Valahol persze értem is, meg azért rohadtul nem, hogy az orvos által megírt levél amit elküldök az miért nem jó.. Jól hangzik, de egyelőre teljesen elérhetetlennek tűnik ez a vonal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s