Újra itthon

Régen nem írtam, a CART eredményen már túl vagyok, sőt igazából már másnap túllendültem a negatív érzéseken és tudtam örülni az eredménynek és élvezni a gyerekek és a feleségem társaságát.

A haza utat már régóta szervezte Niki én nem is nagyon tudtam róla, csak néha láttam, hogy repjegy vásárlással küzd, folyamatosan törlik a járatokat, de végül talált megoldást. Az utazás előtti nap majdnem egész nap pakoltunk, egy csomó mindent nem is tudtunk hazahozni, de a lényeges dolgok végül befértek a bőröndökbe. Egy nagy bőröndöt már Tel-Avivban leselejteztünk, miután láttuk, hogy milyen repülőgéppel megyünk haza. Még egy, -két nappal az utazás előtt is változott az útiterv a repterek lezárása miatt, de végül a Galenus mentőszolgálat minden problémát áthidalt, hogy kijöhessenek értünk.

Reggel az Izraeli Magyar Nagykövetség dolgozói segítettek kijutni a reptérre. Amikor megláttuk a repülőgépet és ránéztünk a csomagjainkra nagyon nem tudtuk, hogyan fogunk beférni, de a pilóták se nagyon 😊. De végül egy kis legozás, bőrönd összetörés és a pilóták rugalmassága révén, csak befért minden és mindenki. A hazaút nagyon hosszú volt, de szerintem a körülményekhez képest mindenki jól viselte. Nem is lehetett érezni a nagy szelet, néha tényleg dobált a gép, de a pilóták nagyon ügyesen manővereztek. Köszönet nekik még egyszer!

Itthon a Kötél speciális mentőszolgálat hozott haza minket Pogányból Tárnokra. Felüdülés volt a nagy hely az autóban és még egy hamburgert is kapunk! Egyébként a Kötél-nek, ezen belül Bodó Lászlónak köszönhetjük, hogy hazajutottunk, az ő szervezőkészsége nélkül ez nem sikerült volna.

Itthon karanténba kerültünk, annak ellenére, hogy ezzel ellenkező információt is kaptunk, de a fehérvérsejtjeim nem virgonckondnak, így jobb is, ha minél kevesebb emberrel találkozom.

Az őssejt transzplantáció szervezése, már Izraelben elkezdődött, persze változott az eredeti terv: nem a saját őssejtjeimet kapom vissza, hanem valaki másét 😊. Hétfőn voltunk a közeli családtagokkal vérvizsgálaton, amiből ki fog derülni, ki alkalmas a feladatra. Szerencsére a család egy emberként áll mögöttem, félelmeiket legyőzve mindenki alávetette magát a vizsgálatnak. Nagyon hálás vagyok ezért is!

A vérvizsgálat első eredményén elsőre jól megijedtünk, mert az LDH szint számszerűleg a duplája volt az Izraelben mért értéknek. Utána vettük észre, hogy más a mértékegység, de már így sincs benne a megadott határértékben ☹.  Mindenképpen kell fenntartó kezelés a transzplantációig, ami most úgy néz ki, hogy valószínűleg immunterápia lesz.

A PET-CT-ket is újra elemezték itthon, ebből az derült ki, hogy a tumor 2/3-a eltűnt, de ami maradt abban nagy aktivitású részek maradtak.

Megyünk előre, ahogy eddig is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s