20200413 CART státusz

Mára vártuk a nagy eredményt, de a jó hírek elfogytak, bassza meg. Sajnos nem sikerült a teljes megsemmisítés a tumorra nézve, még maradtak aktív pontok, így további kezelések lesznek szükségesek. Persze ez is jó eredmény, esély se volt eddig eljutni a kemoterápiákkal, csak nagyon nem ezt vártam a jó véreredmények után. A javasolt kezelések most sugárterápia és idegen sejtes (nem az enyém) őssejt transzplantáció.

Van egy nagyon kicsi esély arra, hogy a CART tovább dolgozik és totális győzelmet arat, de erre kicsi az esély és várni kockázat. Kockázat mert a folyamat megfordulhat, a tumor növekedni kezdhet, így most kell elkapni, amíg kicsi és gyenge.

Azért azt hozzá kell tenni, ha nincs ez a kezelés akkor szinte semmi esélyem se lett volna sem a transzplantációra, sem a sugárra a nagy aktív tumortömeg miatt és ezek a kezelések tényleg tudnak segíteni. De annyira jó lett volna megúszni, annyira jó lenne végre normális életet élni, amikor az ember nem a kórházban tölti a fél életét, hanem a családjával, barátaival.

Baromi nehéz ez, újra és újra nekifutni a harcnak, nagyon szerencsés vagyok, hogy Niki támogat és rengeteg mindent intéz helyettem. Erre egyedül nem lennék képes.

Köszönöm mindenkinek a támogatását, mind anyagi, mind lelki téren, örülök, hogy eddig eljutottunk, a blogot természetesen folytatom.

Ha minden igaz 16.-án hazautazunk, de ez a repülőút is jóval bonyolultabb, mint elsőre gondoltuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s