CART – státusz 20200311

Csak egy rövid státuszt szeretnék adni azoknak, akik csak a blogot olvassák. A CART 7. napján még mindig nem jelentkezett komoly mellékhatás, a testhőmérsékletem 37.0 C fok alatt, egyedül az étvágyam nem remekel, most már 76 kg (187cm de szerintük 189cm) körül vagyok, ami már nem annyira optimális. Niki igyekszik kiegészíteni a kórházi étrendet, amiről bár először még lelkendezve írtam, most már egyáltalán nem ízlik, ráadásul olyan mintha ötnaponta ismétlődne.

A coronavírus miatt Izraelbe már nem lehet beutazni, legalábbis aki látógatóba jönne annak nem érdemes, mert utána két hétig házi karanténban kell maradni. Nincs sok fertőzött, de legalább elővigyázatosak. Azért remélem lesz még gép hazafelé, amikor kijutok a kórházból és nem gyalog kell hazamenni.

Napok elrepülnek, ha nem beteg a család, akkor meglátogatnak, egyébként álmodozás, tervezés tanulás megy ezerrel, leginkább az álmodozás, meg persze a gitározás. Úgyse lesz nyugdíjig ennyi időm mégegyszer, mint itt.

Most van Purim (Sorsvetés) ünnepe, ekkor a zsidók valamilyen bajból isteni csoda folytán történő megmenekülésüket ünneplik, ez az évek során reménységet, bátorságot adott a zsidóknak.

Úgy ünnepelnek, hogy különböző finomságokat küldenek a barátoknak és adományt adnak a szegényeknek, hogy ők se nélkülözzenek eme örömteli ünnepen. Mindennek betetőzéseként pedig lakomát csapnak, ahol a rabbik előírását követve annyit kell inni a nagy vigadalomban, hogy ne tudjanak különbséget tenni az átkozott Hámán és az áldott Mordecháj között. (akit érdekel részletesebben:https://hu.wikipedia.org/wiki/Purim )

Nos, a piálás elmaradt, de csokit, álarcot kaptam a kórházban én is 😊.

CART – státusz 20200311” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s