Őssejtgyűjtésre felkészülve

Rég nem írtam, ma van a kemoterápia negyedik napja, amit egész jól viselek. Legalábbis az előző etaphoz képest. Ebben a kórházban kicsit másmilyen a gyógyszerezés és jóval szigorúbb kontroll alatt tartanak. Talán az őssejtgyűjtés miatt, talán azért, mert az osztályon/épületben találhatóak a transzplantációs betegek, akik jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint egy átlagos egyszerű kemoterápiás beteg.

A TV-s megjelenés nem akar könnyen sikerülni, a kórházi vagy egy orvosi nyilatkozatok nem egyszerűek, ezek komolyan szabályozott dolgok, átfutási idejük van. Hiába kész az anyag, engedélyek megléte nélkül nem adható le.

Mindezek ellenére még mindig rengeteg támogatás érkezik minden frontról, barátok, rokonok, ismerősök, ismeretlenek és szinte minden téren. Sokan nincsenek facebookon, de lassan őhozzájuk is elér a hír. Az ember rádöbben, hogy sokkal többen szeretik, sokkal több ember számít rá, mint az valaha gondolni merte. Nagyon jó érzés! Ha egészséges az ember, akkor ez nem derül így ki, de tudj róla téged is szeretnek sokan és te is sok embernek számítasz, biztos vagyok benne.

Az orvosaim is folyamatosan törik a fejüket, több gyógyszerre is adtak be méltányossági kérelmet a NEAK-hoz (Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő), hogy a transzplantáció minél hatékonyabban meg tudjon valósulni. Ez is fantasztikus, hogy folyamatosan új távlatok és új lehetőségek nyílnak a gyógyulás terén.

Holnaptól már injekciókkal serkentik az őssejt termelést, napi két injekció és ez fog menni addig amíg elegendő őssejtem nem lesz a transzplantációhoz, ez kb. 10 nap, de lehet, hosszabb vagy rövidebb is. Minden nap kétszer ellenőrzik az őssejtszámot és ha elegendő termelődik, akkor megkezdik a levételt. Ez is lehet 2 órától akár 8 óráig tartó procedúra. Az őssejteket a vérből szűrik le, ezért is jó, hogy a centrál vénás kanülje két felé ágazik, az egyikből kijön a vér és bemegy ebbe a szűrőbe (olyasmit kell elképzelni, mint egy vesedialízis gép) a másikon meg visszakapom.

A gyerekeimet nagyon szeretem, de most csak telefonon keresztül láthatom őket, alig várom, hogy hazamehessek és megölelgessem megpuszilgassam őket. Rengeteg erőt ad a feleségem Niki, aki rendíthetetlenül megy előre és mindent megtesz a gyógyulásomért. Valahogy minden nap bele tud annyi időt préselni a napjaiba, hogy engem is meglátogasson, ami utazással együtt kb. három óra! Hihetetlenül fantasztikus nő!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s