Csak pár sor

Nem írtam, mert semmi különleges nem történt a kezeléssel kapcsolatban.

Júli 23-26.-ig megkaptam a második R-IGEV kezelésemet, az első három napban teljesen jól voltam, de a negyedik naptól kiütött. Péntek este hazaengedtek, nagyon gyenge voltam, mára kezdtem valójában összeszedni magam.

A keytruda hatóanyaga a pembrolizumab megnézegettem wikipedian – elég új szer, 2014-es de elsősorban tüdőráknál alkalmazzák, legalább ezzel zárkózunk a nyugathoz. Nem önmagában adják, hanem a kemoterápia mellé. Ez a tanulmány szerintem ami alapján kaphatom ezt (bocsánat angol): https://www.aacrfoundation.org/approvals/Pages/immunotherapeutic-non-hodgkin-lymphoma-pembrolizumab-keytruda.aspx A lényeg, hogy ezt a típusú kezelést 2018 jún. 20. engedélyezte az FDA (Amerikai gyógyszerész szövetség) erre a típusú betegségre egy 80 betegen végzett tanulmány alapján, amelyben lényegesen javult a túlélési ráta és a tovább az életben eltöltött évek száma.

Voltak cikkek mekkora tömeg van az onkológián, reggel ötre kell menni, saját maguk osztják a sorszámot stb. Ebből én szerencsére nem tapasztaltam semmit, van szervezetlenség, de pl.: a központi laborban van vérvétel, ez egy esetben volt durva, Pünkösd után kedden, de akkor is 2,5 óra alatt sorra kerültem. Persze ez is lehetne sokkal jobb is..

Ikrek 4220 és 4370 gramm -mal mérlegeltek ma délben a védőnőnél, Endre vezet de Miksa gyorsan zárkózik felfele :).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s