Mindenkinek más a normális

A negyedik kezelés utána a lábadozás a szokásosnál is lassabban kezdődött, de ezt írtam is korábban, majd végül teljesen kudarcba fulladt. Szerdán reggel kimentem Fruzsival a nappaliba, hogy kettesben nézzünk mesét, amíg a többiek alszanak, de piszkosul fájt a fejem. Nálam ez a láz jele, így gyorsan meg is mértem, a testhőmérsékletem, ami 38 fok volt. Nem szerettem volna, hogy Niki vigyen be, egyedül meg nem ment volna, így egy kedves barátomat kértem meg a fuvarra. Ekkor még abban reménykedtem, hogy este otthon alszom, így minimál pakkal jöttem. Jól is jött ez a minimálpakk, mert a vörösvérsejtek hiánya (és a hiányuk miatt nem szállított oxigén) nem könnyítette meg a 150 méteres sétát 😊. A minimálpakkot Niki és Tomi délután kiegészítette 😊.

Beérve azonnal kezelésbe vettek, kanült tettek be, vért vettek, minimum 5 helyen szúrtak meg mire minden tökéletes lett, majd végül egy egyágyas izolált szobába kerültem. A kemoterápia hatására elpusztultak a fehérvérsejteim nagy része, melyek száma a napok előrehaladásával egy ideig tovább csökken emiatt az immunrendszer nem tud védekezni a kórokozók ellen. Ezt ellensúlyozandó, injekciókat kapok, melyek segítenek beindítani a fehérvérsejtek termelését, illetve antibiotikum kezelést.

A vörösvérsejtek számát véradással növelhetik, így kaptam vér átömlesztést is és előreláthatólag a jövőben is sokáig kelleni fog. Niki írt egy facebook posztot és rengeteg ismerős és ismeretlen ajánlotta fel a segítségét. Ez nagyon jól esik! Mind az eheti látogatások is.

Tudni kell, hogy ezek a dolgok a rákkal való küzdelem ezen stációjában normálisnak vagy inkább elfogadhatónak tekinthetők. Csak annyira jó lett volna megúszni, annyira jó lenne otthon lenni, akár nagyon gyengén is. Nem tudom meddig tartanak bent, de a minimum az 5 nap, mert az intravénás antibiotikumos kezelés hossza 5 nap. Ezt árnyalja az, hogy általában a kemoterápia utáni 10. napra gyengül le legjobban az ember szervezete, ez pedig pont az antibiotikum kezelés ötödik napjára esik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s