Potenciális trafó és az ikrek(frissítve)

Két újdonság is történt a héten, megszülettek az ikreink 😊, Endre 3000g, Miksa 2440g, ez a súly ikreknél nagyon jónak számít, ezer köszönöt és dicséret Nikinek, hogy ezt ilyen szépen meghízlalta őket és egészségben kihordta.  Jó volt végre egy másik fajta kórházba járni, kézbe fogni és látni a kis pöttöm srácokat, hallgatni a sírásukat rengeteg energiát adott.

Kedden voltam vérképkontrollon, aminek az eredménye nem volt túl jó, így tovább kellett adnom az injekciókat és berendeltek még egy kontrollra péntekre. Eddig Niki adta az injekciókat, de megint legyőztem egy félelmemet és most már magamnak is be tudom adni! A pénteki vérkép se lett túl fényes, így szombatra is visszarendeltek, mert ha nem javul vagy tovább romlik, akkor vérátömlesztésre lesz szükség, azaz trafóra. Ez a szombati visszarendelés azért is szívás, mert Niki ma jöhetett volna haza a kórházból és szerettem volna én hazavinni őket. Szerencsére anyósom beugrott a helyemre, de most ahelyett, hogy Niki és az ikrek mellett lennék, itt ülök az onkológián és várok a véreredményemre, amit saját kezűleg vittem a laborba, az egész osztályéval együtt. Egyébként csak egy óra múlva gyűjtötték volna be őket…  

Szerintem nehéz elképzelni, hogy mit csinál a beteg amikor nem dolgozik, így leírom, hogy az onkológián töltött idő, hogy alakult és alakul az elmúlt és a következő napokban:

Kedd 4,5 óra vérkép kontroll, effektív az onkológián töltött idő 10 perc 8:45-12:15-ig – Pozitron Központ 5 perc, PET-CT eredményeket el kellett hozni

Péntek 4 óra vérkép kontroll, effektív az onkológián töltött idő 10 perc 8:00-12:00

Szombat(frissítve), (4 óra) – 10 perc. Ha szerencsém van 1,5 óra, ha nincs szerencsém és kell a vér, akkor a kiszállítás 3 óra, a vér melegítése 1,5 óra, amíg betöltik 1,5 óra.  (megúsztam a trafót így csak 8-12-ig voltam) 

Hétfő vérkép kontroll kb. 4 óra, Őssejtlevétel beszélgetés kb. 30 perc, CT 3 óra, összesen 7,5 óra

Szerda teljes kontroll 4 óra, effektív az onkológián töltött idő

Csütörtöktől szombat estig vagy vasárnapig kezelés (ha egyáltalán a gyenge vérkép miatt ez lehetséges lesz)

Kb. ez a táncrend, szóval az élet nem habostorta, hogy a fene egye meg :).

Itt ugye az utazásról, parkolásról nem is esik szó, még szerencsére tudok többnyire egyedül autóval járni, a vonat sok ember miatt tiltott, az autó meg jóval drágább, a parkolásért is fizetni kell. Itt kell megjegyeznem, hogy megbüntettek kedden mert lejárt a parkolójegyem és nem vettem észre, így csak egy óra múlva indítottam újra a parkolást. Méltányosságból kértem a parkolódíj elengedését és legnagyobb meglepetésemre elengedték!!!

Még nem tudom a mai vérkép eredményét, de mindenképpen érdekes elgondolkodni, hogy egy másik ember vérét megkapja az ember. Egyetem alatt sokszor adtam vért, de véradás után mindig rosszul lettem, így amikor dolgozni kezdtem már nem adtam, mert nekem az egész napomat agyonütötte a véradás. Annyira jó, hogy vannak emberek, akik szabadidejüket vagy munkaidejüket (😊) feláldozva adnak vért és így tudnak segíteni azoknak, akik rászorulnak, én ezt a TB helyében sokkal jobban ösztönözném, mint egy sör vagy csoki, amit annak idején kaptunk.

Tegnap szűk baráti körben megünnepeltük az ikrek születését, egy sört engedélyezett az orvos és felhívta a figyelmemet a fejsérülések elkerülésére(!), ugyanis ezzel a vérképpel az akár végzetes is lehet. Jelentem az akció sikeres volt, van teje Nikinek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s