A jó hírek ideje még nem jött el

A PET-CT eredménye a vártnál hamarabb elkészült (ehhez kellett egy telefon, köszönjük szépen) így már pénteken (2019.04.12) a dokinál voltunk(Kösz Niki). Az eddig kezelt 80! ugyanilyen betetséggel küzdő beteg közül én vagyok a második visszaeső.. sosem szerettem a kivételezést, pláne nem így. Áttétek vannak herén, mellkason és a hasban is, ezek az álmoskönyv szerint nem jelentenek jót.

Így a doki intenzív kemoterápiát és őssejttranszplantációt írt elő. Az intenzív kemoterápia csütörtökön (2019.04.18) kezdődik, erről annyit tudok, hogy négy napon keresztül infúzión fogom kapni a kezelést és ezt 3 vagy 4 hetente megismétlik attól függően milyen gyorsan áll helyre a vérképem. Előtte vesznek a csipőmből egy kis csontvelőt, hogy ellenőrizzék, hogy ott minden rendben van-e.

Ha sikerül legyőzni a rákot, akkor következik az őssejttranszplantáció, ekkor a saját rákmentes őssejtjeimmel építik újra az nyirok és immunrendszert. Lesz egy nagy kemo már a Szent Lászlóban és utána bemegyek egy steril szobába, ahová nem juthat be bacilus vagy vírus, mert ebben az állapotban bármilyen kis fertőzés végzetes lehet. Ha az immunrendszer elkezd újraépülni, utána hazaengednek egy ún. félsteril szobába. Ebben a szobában csak én tartozkodhatok, naponta fertőtleníteni kell és csak minimális bútorzattal rendelkezhet. Ez a szobafogság kb. 90 napig tart majd. Ki lehet idővel merészkedni, maszkban és cérnakesztyűben, de ez is limitált.

A központi daganat nagy, ugyanott van ahol a régi, de már nagyobb kb. akkora mint egy 8 dl-es tejeszacskó, és most már érzem is. Köhögök és nyomja a mellkasomat. Sehogy se jó. Szar az általános állapotom, bár még pénteken a munkahelyemen egész jól voltam. Sokat számít az, hogy talán az ember itthon sokkal jobban elengedi magát. Szegény családtagok :(.

A sok szarság között, azért rengeteg jó is ér amiért nagyon hálás vagyok. Sokan ajánlották fel segítségüket, mindenki próbál abban segíteni amiben tud.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s